NASTAVLJA SE PROGRAM U tri i pol godine sterilizirana 1291 ulična mačka

U 2022. godini nastavlja se program sterilizacije uličnih mačaka, koji se još od rujna 2018. provodi na cijelom gradskom području u suradnji s volonterima koji brinu o napuštenim i nezbrinutim životinjama.

 

Sredstva za program osiguravaju se u proračunu Grada Dubrovnika, a o provođenju skrbi društvo Sanitat Dubrovnik d.o.o. putem veterinarskih ambulanti te uz koordinaciju volontera koje predvodi Ljubica Kežić, inicijatorica ovog projekta.

 

Tijekom 2021. godine zahvaljujući sredstvima koje je izdvojio Grad Dubrovnik sterilizirano je 260 mačaka, od toga 218 ženki i 42 mužjaka. Od početka projekta, od rujna 2018., godine sterilizirana je ukupno 1291 mačka, od toga 944 ženke i 347 mužjaka.

 

Grad je za nastavak programa u 2022. izdvojio 100 tisuća kuna, a sredstva su ravnomjerno raspoređena na tri veterinarske ambulante s gradskog područja koje sudjeluju u ovoj akciji te im se od strane Sanitata dostavljaju izravno po obavljenom poslu.

 

Kastracija i/ili sterilizacija mačaka provodi se prvenstveno radi kontrole i regulacije mačje populacije, posebno kada su u pitanju mačke koje nisu zbrinute i borave vani te iz javno-zdravstvenih razloga.