NASTAVAK ULAGANJA U PROMETNU INFRASTRUKTURU - Cesta za Bosanku uređena i proširena

Gradonačelnik Mato Franković obišao je sa suradnicima novouređenu spojnu prometnicu za Bosanku. Riječ je o dionici ceste od priključka na državnu cestu DC8 do križanja na ulazu u gradsko naselje Bosanka ukupne dužine 640 metara. Cesta je mjestimice, gdje to teren dozvoljava, i proširena kako bi se omogućilo lakše i sigurnije prometovanje.

 

„Danas imamo cestu koja je u većini, nekih 640 metara dvotračna cesta, ostalo nam je još stotinjak metara za koje rješavamo imovinsko-pravne odnose. Nadam se da ćemo do listopada to riješiti kako bismo završili i tih 100 metara“, kazao je gradonačelnik Franković te najavio uvođenje nove direktne linije JGP Libertasa Bosanka-Pile i obrnuto.

 

Ovom prilikom zahvalio je predsjedniku Mjesnog odbora Bosanka Veliboru Puzoviću na njegovom angažmanu, kao i Božidaru Ivanoviću koji je donirao dio zemljišta u svom vlasništvu za potrebe proširenja ceste i time pridonio boljitku stanovnika koji sada puno lakše mogu doći do svojih kuća.

 

Radove vrijedne oko 500 tisuća eura s uključenim PDV-om izvela je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., a ugovoreni rok izvođenja je bio 70 dana. Uređenje puta za Bosanku dio je radova pojačanog održavanja prometnica izvedenih od početka godine na više gradskih lokacija. Uz sanaciju mosta Ombla, ovi radovi obuhvatili su i uređenje ulica Od Gaja i Gornji Kono te obnovu asfaltnog zastora u Trstenome. Uređena je i cesta koja vodi do novoizgrađenog gradskog azila za nezbrinute i napuštene životinje.

 

Podsjetimo, za pojačano održavanje prometnica u Proračunu za 2024. godinu rezervirano je 2.4 milijuna eura odnosno 70 posto više sredstava nego u 2023. godini. Među ostalima, planirana je obnova asfalta u ulicama Iva Vojnovića, Andrije Hebranga, Obala Stjepana Radića, Vladimira Nazora, kralja Tomislava, Vatroslava Lisinskoga (s obnovom nogostupa) te brojnih drugih.

lijevo
desno