Najveći cestovni infrastrukturni projekt Grada - započeli radovi asfaltiranja Lapadske obale

Danas tijekom dana obavit će se asfaltiranje oko polovice nosivog sloja asfalta u sklopu radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, na potezu od Batale do Hotela Lapad. Prethodno su odrađeni pripremni radovi tamponiranja podloge, a slijedi nastavak radova na postavljanju vodovodnih instalacija i oborinske odvodnje III. i IV. faze projekta. Ujedno se nastavljaju radovi kamenog popločenja, koje će izvođač intenzivirati narednih dana, kao i radovi na šetnici i biciklističkoj stazi.

 

Preostajući nosivi sloj asfalta, a potom i habajući, nanijet će se na kraju, kada svi ostali radovi budu završeni.

 

Radovi  napreduju u skladu s usvojenim dinamičkim planom, a završetak projekta očekuje se u studenom 2023. godine.

 

Važno je napomenuti kako i dalje vrijede ista pravila za zabranu prometa Lapadskom obalom, odnosno dopušten je samo nužni prolaz za stanare te gospodarske subjekte i njihove korisnike.

 

Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje) kapitalna je investicija od javnog interesa, ujedno najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, a u potpunosti je financirana izvanproračunski, europskim i nacionalnim sredstvima. Po završetku projekta povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

lijevo
desno