Nabavlja se oprema za uspostavljanje zone zagušenja prometa oko povijesne jezgre

Poštujmo grad
Kvaliteta života

Grad Dubrovnik je pokrenuo postupak nabave opreme potrebne za uspostavljanje zone zagušenja prometa oko povijesne jezgre Grada. Navedeno predstavlja tehničko i prometno-tehnološko rješenje, a prva faza implementacije, koja će se odnositi na turističke autobuse i osobne automobile (8+1), očekuje se već u nadolazećoj turističkoj sezoni.


Postavljanjem opreme koja uključuje  video nadzor na početku Zagrebačke ulice, na Boninovu te u Ulici Druge dalmatinske brigade omogućit će se automatska provjera vozila te osigurati daljnji postupak prema vozilima koja nemaju kupljen i rezerviran termin odnosno ona vozilima koja se izvan rezerviranog termina nađu u navedenoj zoni ili se na Pilama ili Pločama zadrže dulje od dozvoljenog vremena.


U prvoj fazi instalirat će se sva potrebna oprema nužna za primjenu konačnog rješenja, a koje se planira implementirati 2021. te će uključivati i osobne automobile, odnosno kroz zonu oko povijesne jezgre moći će proći samo vozila s povlaštenim parkirališnim kartama.

Uspostavljanjem zone zagušenja prometa oko povijesne jezgre Grada te ostalim prometnim rješenjima koja Grad Dubrovnik uvodi postići će se sustavno upravljanje prometnim sustavom i njegov razvoj, a prije svega doći će do značajnog rasterećenja prometa oko povijesne jezgre.