Na gradskim lokacijama uskoro 23 nova podzemna spremnika za otpad

Kvaliteta života

Grad Dubrovnik nabavlja 23 nova podzemna spremnika zapremine tri kubična metra za potrebe odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Ugovor o nabavi potpisali su danas gradonačelnik Mato Franković i predstavnik isporučitelja, direktor tvrtke KOMOP d.o.o. Marko Lopac.

 

Postavljanjem ovog tipa spremnika Grad Dubrovnik i Čistoća Dubrovnik uspostavit će kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode te poticanja unaprjeđenja sustava odvojenog sakupljanja otpada i smanjenja količine odloženog otpada na odlagalištima.

 

Osnovne prednosti ovakvih spremnika, uz veliki kapacitet, jesu primjereniji vizualni izgled i manji broj odlagališta na ulicama, smanjenje neugodnih mirisa, uštede na prostoru te dugi vijek eksploatacije samih spremnika.

 

Ukupna vrijednost projekta je 238.625,00 eura s PDV-om Grad Dubrovnik, a sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 96.202,23 eura s PDV-om.

 

Današnjem potpisivanju nazočile su i direktorica Čistoće Dubrovnik d.o.o. Mihaela Mikulandra i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča.

lijevo
desno