Mostarska ulica obnovljena, raskrižje sigurnije za prometovanje

Grad Dubrovnik završio je radove na križanju ulica Iva Dulčića i Mostarske, čime se povećala preglednost i ukupna sigurnost odvijanja prometa na ovom dijelu ceste.  Osim uređenja kolnog pristupa ovim se radovima osigurao i pješački pristup Mostarskoj ulici, izgradnjom nogostupa, pa je križanje sada daleko sigurnije i za kretanje pješaka.

 

Završene radove obišao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima.

 

''Još jedan važan projekt za Grad Dubrovnik je završen - skretanje za Mostarsku ulicu, koje je predstavljalo dugogodišnji problem, mjesto gdje se dogodio veliki broj prometnik nezgoda. Vjerujem da se ovom sanacijom ceste i proširenjem ugibališta dobila potrebna vidljivost i samim tim povećala sigurnost i skretanja i izlaska iz Mostarske ulice. Siguran sam da će naši sugrađani koji ovdje žive i njihovi gosti biti zadovoljni ovim novim prometnim rješenjem'', kazao je gradonačelnik Franković.

 

Radovi su vrijedni nešto više od 900.000 kuna, a provedeni su putem Upravnog odjel za promet Grada Dubrovnika. Kako je istaknuo pročelnik Đuro Šutalo, u sklopu ovih radova, u skladu sa svim trenutno važećim propisima u prometu, uređeno je i autobusno stajalište na ovoj poziciji.

lijevo
desno