Marija Radonić i Gradsko društvo Crvenog križa dobitnici godišnjih priznanja Povjerenstva osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika

Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Dubrovniku se obilježio i prigodnom svečanošću, koja se održala 2. prosinca u kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.

 

Sve nazoćne je uvodnom riječju pozdravila zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, naglasivši svekolike napore gradske uprave na poboljšanju uvjeta života i rada osoba s invaliditetom, počevši od strateških gradskih dokumenta za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom, preko značajnih proračunskih sredstava za rad udruga i poboljšanje infrastrukturnih i prometnih uvjeta pa do najnovijih gradskih projekata poput osnivanja Centra za pružanje usluga u zajednici i posebne proračunske stavke za šport za osobe s invaliditetom. 

 

Prezentaciju "Izjednačavanje mogućnosti za bavljenje športom osoba s invaliditetom na području Grada Dubrovnika" prikazao je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, naglasivši sinergiju triju inicijativa usmjerenih na uključivanje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u športske aktivnosti. Radi se o javnom pozivu Grada Dubrovnika za Program javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za osobe s invaliditetom, inicijativi Akademije zdravog življenja iz Pule za uključivanje Grada Dubrovnika u Special Power League, hrvatsku nogometnu ligu za djecu s teškoćama u razvoju, te inicijativi Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Splita da se u Dubrovniku organizira promocija športskih disciplina kojima se mogu baviti osobe s invaliditetom, koja se održala u športskoj dvorani Osnovne škole Montovjerna 21. listopada. Predstavnica Rezervata Lokrum Kristina Čučija predstavila je dva vrijedna projekta koji se provode na Lokrumu u suradnji s Centrom UP2DATE i udrugom Poseban prijatelj, "Turizam+" i "Lokrum4you" u ukupnoj vrijednosti od 281.000 kuna.

 

Prigodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom tradicionalno se dodijeljuju i godišnja priznanja istaknutim društvima i pojedincima. Odlukom Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika ovogodišnji laureati su dr. Marija Radonić i Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, dok su zahvalnice dobili Grad Dubrovnik i Dubrovačko neretvanska županija. Svi su na poklon dobili sliku članice udruge Poseban prijatelj Ivane Švarc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lijevo
desno