Konstituiran osmi saziv Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Sjednica Gradskog vijeća

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održana je danas u Velikoj vijećnici, prvi put u smanjenom sastavu od 21-og vijećnika, koji su uvodno svečano prisegnuli da će svoju dužnost obavljati časno i odgovorno. Vijećnik Marko Potrebica većinom glasova izabran je za novog predsjednika Gradskog vijeća te je time konstituiran osmi saziv ovog predstavničkog tijela građana i tijela lokalne samouprave.

 

Za prvog potpredsjednika izabran je DDS Jasmin Deraković iz Dubrovačkog demokratskog sabora, dok je za drugog potpredsjednika izabran Maro Kristić iz stranke MOST. Jednoglasno je izabran Mandatni odbor, u sastavu: predsjednik Nikša Selmani i članovi Blaž Pezo i Ivan Tropan. U nastavku sjednice izabran je i Odbor za izbor i imenovanje u sastavu: predsjednik Blaž Pezo, potpredsjednik Maro Kristić i članovi Katarina Doršner, Pero Vićan i Nikša Selmani.

 

Nakon radnog dijela sjednice, vijećnicima se obratio gradonačelnik Mato Franković. Čestitao je svim vijećnicama i vijećnicima, istaknuvši kako je ispred svih njih izazovno četverogodišnje razdoblje turističkog i gospodarskog oporavka, kao i neizvjesnosti vezano uz pandemiju koronavirusa.

 

-  Građani Grada Dubrovnika su svima vama dali povjerenje i od nas očekuju odgovornost. Odgovornost za jasno, transparentno i moralno služenje našim sugrađanima. Gradska uprava kojoj sam na čelu će, jednako kao što je to četiri godine radila, pred vas stavljati sve dokumente. Na vama je da odlučite jesu li oni dobri i kako i na koji način ih treba popraviti bilo amandmanima ili sugestijama, a u konačnici na nama je da usvajamo odluke koje idu u korist građanima – poručio je gradonačelnik Franković.

 

Sastav konstituiranog Gradskog vijeća: Marko Potrebica, Blaž Pezo, Ivan Maslać, Krešimir Marković, Olga Muratti, Zlatko Begušić, Katarina Doršner, Nikša Selmani, Đuro Capor, Petra Marčinko, Pero Vićan, Jasmin Duraković, Slavica Grkeš, Ivan Tropan, Anita Bonačić Obradović, Ivica Roko, Ivan Cetinić, Andro Vlahušić, Željko Raguž i Ivana Šepak.

 

lijevo
desno