KEKS PAY BEZ NAKNADE Grad Dubrovnik, Vodovod i Čistoća uveli uslugu plaćanja računa aplikacijom

Plaćanje komunalnih usluga Grada Dubrovnika te društava Vodovod i Čistoća odnedavno je moguće putem KEKS Pay mobilne aplikacije na način da građani putem aplikacije primaju račune digitalno i plaćaju ih bez naknada.

 

Ova mogućnost predstavljena je na današnjoj konferenciji za novinare.

 

''Čast mi je i zadovoljstvo što je Grad Dubrovnik postao dio KEKS obitelji i što ćemo našim sugrađanima olakšati plaćanje komunalnih usluga. Ono što je bitno je da to njih neće koštati ništa i nije vezano za banku. Olakšava se komunikacija što se tiče računa, vidljivo je online, lakše je praćenje. Odlučili smo se pridružiti tome jer želimo biti dostupniji i kroz ovaj online sustav. Želja nam je da se u Keks obitelj pridruže i druge tvrtke, prvenstveno Sanitat sa svojim PPK i Libertas Dubrovnik s mjesečnim pokazima, mislim da bi to bilo dobro“, kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

 

Za korištenje usluge plaćanja računa bez naknade potrebno je na mobitel instalirati besplatnu aplikaciju KEKS Pay, zatim odabrati opciju „KEKS Pay režije“, pratiti jednostavne upute te dodati u aplikaciju svoju debitnu ili kreditnu karticu bilo koje banke (Visa, Mastercard®, Maestro® ili Diners Club) s koje će korisnik ubuduće plaćati pristigle račune u trenutku kada to poželi.

 

Korisnicima ove usluge računi ne stižu na kućnu adresu, već ih u KEKS Pay primaju digitalno i u PDF formatu, a po želji i na e-mail. Nakon plaćanja računa, potvrda o izvršenoj uplati korisnik aplikacije automatski prima na svoj na e-mail. Sve transakcije su korisnicima u KEKS Payu dostupni 11 godina, a pripadajući računi u PDF formatu najmanje dvije. U tom smislu KEKS Pay predstavlja ujedno arhivu računa koja je korisnicima uvijek dostupna, pa čak i ako deinstaliraju aplikaciju i kasnije ponovno instaliraju. Korisnik od usluge „KEKS Pay režije“ po želji može odustati u bilo kojem trenutku.

 

Uslugu je predstavio Boris Blažević, voditelj KEKS Pay tima Erste banke.

 

''Keks Pay smo uveli prije šest godina i učinili dostupnim svim građanima. Trenutačno ga aktivno koristi preko 440.000 korisnika, od čega su oko 75% klijenti drugih banaka. Popularnosti aplikacije pridonosi i to što su za krajnjeg korisnika gotovo sve transakcije besplatne. Vezano za plaćanje režija, riječ je o inovativnoj usluzi, koju trenutačno nudi gotovo 100 različitih izdavatelja računa diljem Hrvatske. Korisnik ne plaća nikakvu naknadu, već nju plaćaju Grad, Čistoća i Vodovod'', kazao je Boris Blažević, dodajući kako je najčešći komentar za aplikaciju da je KEKS Pay tako jednostavan.

 

Uz pojednostavljenje primanja i plaćanja računa za korisnike cilj je i što manje koristiti papir i imati što bolji ekološki otisak.

 

Kako koristiti KEKS Pay aplikaciju objašnjeno je u prezentaciji:

 

lijevo
desno