Javni WC na Koločepu rekonstruiran uz sufinanciranje sredstvima EU fondova

EU fondovi

Završeni su građevinski radovi na projektu rekonstrukcije javnog sanitarnog objekta s bio pročistačem u Donjem Čelu na otoku Koločepu. Na krovu objekta uređen je vidikovac s ogradom, na koji će u sljedećih desetak dana postaviti klupa za odmor, a okoliš s pripadajućim parkom će se krajobrazno urediti.

 

Unutar postojećeg objekta javnog WC-a zamijenjene su instalacije vode i odvodnje, podne i zidne obloge, stolarija te sanitarni elementi i galanterija. Postavljena je nova rasvjeta i ventilacija prostora, koje su nedostajale u objektu prije rekonstrukcije, dok je odvodnja otpadnih voda riješena izgradnjom bio jame ispred samog objekta.

 

U sklopu rekonstrukcije, park uz sanitarni objekt krajobrazno će se urediti i oplemeniti mediteranskim i autohtonim sortama, opremiti klupama za odmor i novim rasvjetnim tijelima te urediti šljunčanim stazama. Ravna površina krova definirana je kao vidikovac s pripadajućom urbanom opremom, ogradom i klupom.

 

Glavni projekt obnove prizemnice smještene u neposrednoj blizini mora južno od pristaništa vodio je Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika. Projekt je izradila Ida Polzer, projektantica iz ureda Polzer d.o.o.,  dok je radove vrijedne 408.562 kuna izvela tvrtka Blažević d.o.o. Radove hortikulturnog uređenja, vrijedne 120.734,69 kuna, u završnoj fazi projekta odradit će tvrtka Vrtlar Dubrovnik d.o.o.

 

Projekt je sufinanciran bespovratnim europskim sredstvima u iznosu od 250.000 kuna. Podsjetimo, sredstva su dodijeljena u ožujku 2018. u okviru Plana usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj područja otoka u 2018. godini koji je provelo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije Republike Hrvatske.