Javni poziv za sufinanciranje programa športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju u 2024.

Temeljem Zakona o sportu i gradskih dokumenata o financiranju programa organizacija i udruga civilnog društva, Grad Dubrovnik objavljuje Javni poziv za sufinanciranje programa športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju u 2024.

 

Temeljni cilj raspisivanja Javnog poziva za sufinanciranje programa športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2024. je promicanje bavljenja športom osoba s invaliditetom. Potreba za provođenjem programa proizlazi iz činjenice da je redovito vježbanje jedno od najprirodnijih metoda za očuvanje sposobnosti organizma, sprječavanje i ublažavanje razvoja kroničnih i degenerativnih promjena i bolesti.

  

Opći cilj jest povećanje kvalitete života djece i mladih s invaliditetom kroz provođenje športskih programa treninga i natjecanja u športskim klubovima Grada Dubrovnika i na taj način omogućiti zdraviji život kroz razvoj športskih aktivnosti na području Grada Dubrovnika, a sve u skladu sa Strategijom razvoja športa i športske infrastrukture Grada Dubrovnika od 2018. do 2028. godine. 

 

Grad Dubrovnik sufinancirat će po pojedinom programu sljedeće troškove športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2024. godini:

1.       Edukacija stručnog kadra; 

2.       Sufinanciranje nabavke športskih rekvizita i opreme; 

3.       Sufinanciranje stručnog rada sa športašima s invaliditetom; 

4.       Natjecateljski program športaša s invaliditetom te 

5.       Potpora perspektivnim mladim športašima s invaliditetom.

 

Sredstva za provedbu Javnog poziva osigurana su u Proračunu Grada Dubrovnika za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 115.000 eura.

 

Najmanji iznos sufinanciranja po pojedinom športskom programu je 3.000 eura, a najveći mogući iznos je 18.000 eura.

 

Javni poziv ostaje otvoren do 18. siječnja 2024.

 

Prijava na javni poziv digitalnim putem omogućena je na stranici Grada Dubrovnika na sljedećoj poveznici: 

 

    OVDJE 

 

PRIJAVA ZA UO ZA OBRAZOVANJE, ŠPORT, SOCIJALNU SKRB I CIVILNO DRUŠTVO 'JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE PROGRAMA ŠPORTSKIH AKTIVNOSTI ZA OSOBE S INVALIDITETOM I DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U 2024.'