Javni poziv za sufinanciranje programa športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2023.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika, putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, raspisao je Javni poziv za sufinanciranje programa športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2023.

 

Temeljni cilj raspisivanja Javnog poziva za sufinanciranje programa športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2023. je promicanje bavljenja športom osoba s invaliditetom. Potreba za provođenjem programa proizlazi iz činjenice da je redovito vježbanje jedno od najprirodnijih metoda za očuvanje sposobnosti organizma, sprječavanje i ublažavanje razvoja kroničnih i degenerativnih promjena i bolesti.

 

Opći cilj jest povećanje kvalitete života djece i mladih s invaliditetom kroz provođenje športskih programa treninga i natjecanja u športskim klubovima Grada Dubrovnika i na taj način omogućiti zdraviji život kroz razvoj športskih aktivnosti na području Grada Dubrovnika, a sve u skladu sa Strategijom razvoja športa i športske infrastrukture Grada Dubrovnika od 2018. do 2028. godine.

 

Grad Dubrovnik sufinancirat će po pojedinom programu sljedeće troškove športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2023. godini:

 

1.       Edukacija stručnog kadra;

2.       Sufinanciranje nabavke športskih rekvizita i opreme;

3.       Sufinanciranje stručnog rada sa športašima s invaliditetom;

4.       Natjecateljski program športaša s invaliditetom te

5.       Potpora perspektivnim mladim športašima s invaliditetom.

 

Sredstva za provedbu Javnog poziva osigurana su u Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Dubrovnika za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 73.181,00 eura.

 

Najmanji iznos sufinanciranja po športskom programu za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2023. koji prijavitelj može ugovoriti je 3.000,00 eura, a najveći 13.000,00 eura.

 

Javni poziv otvoren je od 3. srpnja  do  3 . kolovoza 2023. i potrebnu dokumentaciju možete predati na poveznici: https://www.dubrovnik.hr/obrazac-javni-poziv/?key=MzEyMDIzLTA3LTIxIDE0OjE3OjA5