JAVNI POZIV za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi za 2022. godinu

Grad Dubrovnik putem Upravnog odjela za kulturu i baštinu objavio je Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi za 2022. godinu. Navedenim Pozivom pozivaju se kulturne ustanove, udruge, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici i druge pravne i fizičke osobe koje se bave kulturnim programima da dostave prijedloge svojih programa za 2022. godinu, radi mogućeg uvrštavanja u Program javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

 

Od ove godine cjelokupna prijavna dokumentacija može se podnijeti i elektronski, korištenjem elektroničkog sustava prijavljivanja, a programa se moraju predati najkasnije do 30. rujna 2021.

 

Prihvaćeni će se programi u 2022. godini sufinancirati sukladno mogućnostima Proračuna Grada Dubrovnika, a ukupna planirana vrijednost Javnog poziva bit će određena u mjesecu prosincu 2021. godine, donošenjem temeljnog financijskog akta za nadolazeću godinu.

 

Važno je za napomenuti kako će zbog trenutnih okolnosti odnosno smanjenog opsega financiranja Programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika, uvjetovanih ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa, prednost imati kulturni projekti koji se izvode u Dubrovniku i čiji su organizatori prijavitelji koji imaju sjedište/prebivalište na području Grada Dubrovnika.

 

Nadalje, prednost će imati i projekti koji se ostvaruju u suradnji više udruga/ustanova/institucija, s ciljem objedinjavanja proračuna programa te stvaranja partnerskih suradnji, projekti koji imaju jasno i detaljno razrađene ciljeve, aktivnosti i proračun te dugogodišnji projekti međunarodne suradnje, kao i dugogodišnji umjetnički i edukativni projekti koji imaju snažnu vidljivost u lokalnoj zajednici i izvode se u Dubrovniku, a čiji su organizatori prijavitelji koji nemaju sjedište/prebivalište na području Grada Dubrovnika.

 

Dodatne smjernice i detaljnije upute zajedno s obrascima za prijavu dostupni su na službenoj web stranici Grada Dubrovnika, točnije na na linku: Predlaganje Programa javnih potreba - kultura 2022.