JAVNI POZIV za isticanje kandidature za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Dubrovnika

 


Na temelju članka 5. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Dubrovnika („Službeni glasnik Grada Dubrovnika“, broj 19/18)   objavljuje
 
 

JAVNI  POZIV
za isticanje kandidature za izbor članova i zamjenika članova
Savjeta mladih Grada Dubrovnika
                                                      

 
I.
Pokreće se postupak izbora za članove Savjeta mladih Grada Dubrovnika (dalje u tekstu: Savjet mladih) i njihovih zamjenika  koje se osniva sa ciljem sudjelovanje mladih u postupcima upravljanja javnim poslovima koji su od interesa i značaja  za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život  Grada Dubrovnika.
 
II.
Izrazi koji se koriste u ovom javnom pozivu, a imaju rodno značenje koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski spol.
 
III.
U Savjet mladih Gradsko vijeće bira  11 članova uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, na mandat od tri godine.
 
IV.
Članovi Savjeta mladih mogu biti osobe s prebivalištem ili  boravištem na području Grada Dubrovnika koji u trenutku podnošenja kandidature za članstvo u Savjet mladih imaju navršenih petnaest (15) do navršenih trideset (30) godina života.
 
V.
Pravo predlaganja kandidata za članove Savjeta mladih i njihove zamjenike imaju:

  • udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade,
  • učenička vijeća,
  • studentski zborovi,
  • pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj
  • neformalne skupine mladih od najmanje 40 mladih.
 
Ovlašteni predlagatelji dužni su prilikom isticanja kandidatura predložiti i zamjenika za svakog kandidata za člana Savjeta mladih.
 
VI.
Kandidature za članove Savjeta mladih Grada Dubrovnika  podnose se na propisanoj prijavnici koju mogu preuzeti na  web stranici Grada Dubrovnika: www.dubrovnik.hr.i u pisarnici Grada Dubrovnika. Jedan predlagatelj može predložiti najviše tri (3) kandidata. Ovlašteni predlagatelj koji predlaže više od jednog kandidata mora voditi brigu o ravnopravnoj zastupljenosti spolova.
 
Kandidatura obavezno sadrži slijedeće podatke:
  • naziv i sjedište ovlaštenog predlagatelja, odnosno popis mladih koji čine neformalnu skupinu mladih
  • podatke o kandidatu i njegovom zamjeniku (ime i prezime, dan mjesec, godina i
  • mjesto rođenja, adresa prebivališta ili boravišta na području Grada Dubrovnika)
  • obrazloženje prijedloga iz kojeg je razvidno zbog čega se kandidat predlaže
  • potpis ovlaštene osobe predlagatelja, a ukoliko se radi o neformalnoj skupini mladih prijedlog potpisuje najmanje 40 mladih
 
Uz prijedlog kandidatura ovlašteni predlagatelj je dužan priložiti i vlastoručno potpisanu izjavu kandidata o prihvaćanju kandidature za člana/zamjenika Savjeta mladih.
 
VII.
Javni poziv objavit će se u  Dubrovačkom vjesniku i na Internetskoj stranici Grada Dubrovnika.
 
Rok za podnošenje prijedloga kandidata je 15 dana o dana objave u lokalnom tisku.
 
Nepravodobni i nepotpuni prijedlozi kandidatura ne razmatraju se.
 
VIII.
Odbor za izbor i imenovanja obavlja provjeru formalnih uvjeta prijavljenih kandidata, a po isteku roka navedenog u članku VII.  te u roku od 15 dana, sastavlja izvješće o provjeri formalnih uvjeta i utvrđuje popis važećih kandidatura.
 
Izvješće i popis kandidatura iz stavka 1. ovoga članka dostavljaju se Gradskom vijeću i objavljuju na web stranici Grada Dubrovnika, te u sredstvima javnog priopćavanja.
 
Gradsko vijeće na prvoj sjednici nakon objave popisa važećih kandidatura, raspravlja izvješće o provjeri formalnih uvjeta i s popisa važećih kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih tajnim glasovanjem bira članove i zamjenike članova Savjeta mladih na način utvrđen ovom Odlukom o osnivanju Savjeta mladih Grada Dubrovnika.
 
IX.
Prijedlozi kandidata za članove Savjeta mladih Grada Dubrovnika i njihove zamjenike dostavljaju se Odboru za imenovanje ili neposredno u pisarnici Grada ili na adresu: Grad Dubrovnika, Pred dvorom  1, 20 000 Dubrovnik s naznakom „Prijedlog kandidata za izbor članova i zamjenika Savjeta mladih Grada Dubrovnika“ u roku od 15 dana od dana objave u lokalnom tisku.
 
 
Predsjednik Gradskog vijeća:
mr.sc. Marko Potrebica, v. r.