JAVNI POZIV za predlaganje programa i projekata javnih potreba u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem i visokom školstvu Grada Dubrovnika za 2018. godinu

 
Temeljem Statuta Grada Dubrovnika („Službeni glasnik Grada Dubrovnika“, br. 04/09., 06/10., 03/11., 14/12., 05/13. i 06/13.- pročišćeni tekst i 9/15.) putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, gradonačelnik Grada Dubrovnika raspisuje
 

 

JAVNI POZIV
 
za predlaganje programa i projekata javnih potreba u predškolskom odgoju,
osnovnom, srednjem i visokom školstvu Grada Dubrovnika za 2018. godinu


I.
Javne potrebe u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem i visokom školstvu za  koje se sredstva osiguravaju iz proračuna Grada Dubrovnika – Razdjel Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo,  su djelatnosti i poslovi, programi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Dubrovnik, a koje Grad programom utvrdi kao svoje javne potrebe, kao i one koje su utvrđene posebnim zakonom.
 
II.
U skladu sa zakonom i kriterijima za utvrđivanje programa javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu u proračunu Grada Dubrovnika za 2018. godinu, razdjel Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, osiguravaju se novčana sredstva za sufinanciranje javnih potreba i to:
 
 
U PODRUČJU PREDŠKOLSKOG ODGOJA
 
-   sufinanciranje redovitih  programa predškolskog odgoja u javnoj ustanovi Dječji vrtići Dubrovnik i privatnim vrtićima s područja Grada Dubrovnika;
-   sufinanciranje programa i projekata unapređenja predškolskog odgoja na području Grada Dubrovnika;
 
 
U PODRUČJU OSNOVNOG ŠKOLSTVA
 
-  sufinanciranje materijalnih i financijskih rashoda osnovnih škola Grada  Dubrovnika;
-  sufinanciranje tekućeg i investicijskog održavanja, te izgradnje i rekonstrukcije školskog prostora i nabavke opreme osnovnih škola Grada Dubrovnika;
-  sufinanciranje izvannastavnih aktivnosti i projekata osnovnih škola Grada Dubrovnika.
 
 
U PODRUČJU  SREDNJEG I VISOKOG ŠKOLSTVA
 
-  sufinanciranje programa i projekata srednjih škola Grada Dubrovnika,  te visokoškolskih institucija od interesa za Grad Dubrovnik.
 
III.
Pravo za podnošenje prijava po pozivu imaju sve pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja, osnovnog, srednjeg i visokog školstva čija se djelatnost obavlja na području Grada Dubrovnika.
 
 
IV.
Obrasci za prijavu na javni poziv podnose se na prijavnici za predlaganje programa/projekata javnih potreba u spomenutim područjima iz točke II. Poziva, koje se mogu dobiti u Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika (Iva Vojnovića 31) i na web stranici Grada Dubrovnika (www.dubrovnik.hr).
Obvezna dokumentacija za prijavu na javni poziv je: prijavnica za predlaganje programa javnih potreba u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem ivisokom školstvu Grada Dubrovnika u 2018. godini (posebno za osnovne škole i posebno za predškolske ustanove, srednje škole i visokoškolske institucije) te izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja.
 
 
V.
Prijave s nepotpunim podacima, prijave koje ne budu dostavljene na propisanim obrascima, kao i nepravovremene prijave, neće se razmatrati.
 
VI.
Ustanove čiji se programi/projekti ili posebne akcije financiraju na temelju Proračuna Grada Dubrovnika za 2017. godinu prilažu prijavnici i izviješće o ostvarivanju projekta/programa i financijske podatke o utrošenim sredstvima u razdoblju 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine.
 
 
VII.
Popunjeni obrasci iz točaka IV. i VI. ovoga Poziva, dostavljaju se u pisarnicu Grada Dubrovnika Gundulićeva poljana 10, Dubrovnik, od 7. kolovoza do 11. rujna 2017. godine.
 
 
VIII.
Ustanove čiji  programi/projekti ili posebne akcije budu prihvaćeni, bit će o tome obaviješteni nakon usvajanja Proračuna Grada Dubrovnika za 2018. godinu.
 
 
KLASA: 550-01/17-01/123
URBROJ: 2117/01-01-17-04
Dubrovnik, 2. kolovoza 2017. godine
 
 
 
 
Gradonačelnik
Mato Franković