Izrađuje se projektna dokumentacija za obnovu Perivoja Đorđić-Mayneri na Lopudu

Grad Dubrovnik potpisao je sa STUDIO LANDA d.o.o. Ugovor o izradi projektne dokumentacije u svrhu obnove i revitalizacije Perivoja Đorđić-Mayneri na otoku Lopudu. 

 

Projektantske usluge obuhvatit će izradu konzervatorske vrtno-povijesne studije sa jasnim smjernicama zaštite i obnove, u čijem će fokusu biti cjelovito vrednovanje prostora, postavljanje kriterija za zaštitu perivoja na temelju poštivanja kulturnih, povijesnih, simboličkih i tradicijskih vrijednosti koja će poslužiti kao stručna uporišta za buduću revitalizaciju. Posebna pozornost posvetit će se proučavanju arhivske građe, poglavito razvoja perivoja kroz različite društvene i gospodarske prilike, što će pridonijeti temeljitoj razradi i širem obuhvatu ovog krajobraznog projekta. 

 

Sukladno smjernicama nadležnog konzervatorskog odjela, STUDIO LANDA ima za zadatak analizirati izvorni koncept perivoja, postojeće vegetacijsko stanje odnosno sastav biljnog fonda i prirodnih uvjeta, kako bi se definirale daljnje podloge, postupanja i metodologija obnove parka Đorđić-Mayneri. 

 

Na temelju ovih studija izradit će se projektna dokumentacija obnove Perivoja, koja će se koncipirati po fazama i zonama te će se kreirati cjeline koje se mogu izdvajati i samostalno obnavljati na način da ne remete njegovu cjelovitost. Tako će idejni i glavni projekt, između ostalog, predvidjeti točne grafičke prikaze s podacima za utvrđivanje posebnih uvjeta, krajobrazne elaborate, projekt opreme perivoja, elektroinstalacija i rasvjete, odvodnje i navodnjavanja te u konačnici projekt vizualnog identiteta i signalizacije perivoja na Lopudu. 

 

Sredstva koje će Grad izdvojiti za ovu namjenu i izvršenje svih usluga iznose 31.000,00 eura s PDV-om. 

 

 

Fotografije: trenutačno stanje Perivoja

 

lijevo
desno