Ishođena lokacijska dozvola za spojnu cestu za braniteljsko naselje na Nuncijati

Grad Dubrovnik u srijedu, 19. travnja, ishodio je lokacijsku dozvolu za gradnju spojne ceste do naselja Nuncijata, čime je ispunjen još jedan korak nužan za realizaciju projekta braniteljskog naselja na Nuncijati. 
 
Spojna prometnica protezat će se od naselja Nuncijata do državne ceste D8 u ukupnoj duljini od 568 metara, od čega se 330 metara odnosi na rekonstrukciju državne ceste na lokaciji formiranja novog križanja, a 237 metara na novu spojnu prometnicu. Širina prometnog traka na postojećoj državnoj cesti je 3,25 metara uz obostrani nogostup, dok širina traka spojne prometnice iznosi 2,75 metara s jednostranim nogostupom širine 1,60 metara. Projektom je predviđena semaforizacija novog raskrižja.
 
Podsjetimo, Urbanistički plan uređenja stambenog naselja za branitelje na Nuncijati usvojen je većinom glasova na 11. sjednici Gradskog vijeća u svibnju 2022. godine. Uslijedilo je pokretanje nekoliko paralelnih procesa, od kojih je jedan ishođenje lokacijske dozvole za spojnu cestu do naselja Nuncijata. 
 
U 2023. godini okončat će se i postupak dodjele zemljišta braniteljima koji su prethodno to pravo stekli, a sukladno odlukama Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i sukladno pravu na stambeno zbrinjavanje izdanom od strane Ministarstva branitelja Republike Hrvatske.
 
Grad će braniteljima ponuditi i mogućnost da građevinske dozvole za tipske objekte na Nuncijati ishoduju na trošak Grada kako bi im se pomoglo, ali i kako bi se ispunio uvjet jednoobraznosti gradnje na ovom području.