Gradonačelnik obišao radove rekonstrukcije ex hotela Stadion

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima i u društvu predstavnika izvođača radova obišao je gradilište ex-hotela Stadion gdje su u tijeku radovi rekonstrukcije objekta.

 

Rekonstrukcijom zgrade gradskog bazena, čiji je planirani završetak travanj 2021. godine, prostori budućeg hostela dovode se u nivo izvedbe visoki roh-bau dok će se prostori koje koristi Grad Dubrovnik, odnosno Javna  ustanova Sportski objekti Dubrovnik, dovesti do potpune gotovosti.

 

Uz polivalentne prostore u zgradi će biti smješteni prostori Vaterpolo kluba Jug (uredski prostori, trofejna dvorana, klupski caffe) te prostori Javne ustanove, Plivačkog kluba Jug i udruga (uredski prostori, prostori za sastanke i ostale prateće prostorije).

 

Ovom rekonstrukcijom Dubrovnik će dobiti i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg natrofejnijeg kluba. Uredit će se i okolni vanjski prostor.

 

Rekonstrukcija ex-hotela Stadion jedno je u nizu ulaganja ove gradske uprave u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu, među kojima se ističu novi nogometni teren s umjetnom travom i kontejnerskim sklopom u Gospinom polju, judo dvorana u Mokošici i hangar za jedriličare u Orsanu. U tijeku su i radovi na adaptaciji bivše stanice za tehnički pregled u dvoranu za borilačke sportove, dok nedavno predstavljeni projekt nove multifunkcionalne dvorane Gospino polje 2025., Grad namjerava financirati putem dostupnih fondova Europske unije.

 

Izvođač radova na rekonstrukciji objekta ex-hotela Stadion je tvrtka Texo Molior d.o.o., za nadzor je odgovoran Bastion inženjering d.o.o., dok je projektant Tlo Studio d.o.o. Dubrovnik.

lijevo
desno