Gradonačelnik Franković s ministricom Obuljen Koržinek u obilasku nove škole u povijesnoj jezgri

Gradonačelnik
UO kultura

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima, u pratnji gradonačelnika Mata Frankovića, obišla je u petak novu zgradu Osnovne škole Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake.

 

U zgradi smještenoj u nekadašnjoj palači omeđenoj ulicama Ilije Sarake i Pobijana izvedeni su radovi radovi obnove, uređenja i adaptacije objekta za potrebe izvođenja razredne nastave od 1. do 3. razreda, čime će se u OŠ Marina Getaldića steći uvjeti za uvođenje jednosmjenske nastave za sve učenike.

 

Gradonačelnik Franković zahvalio je ministrici Obuljen Koržinek na izvrsnoj suradnji s konzervatorima dubrovačkog odjela i krovnog ministarstva koja je bila ključan faktor u provođenju projekta za koji su, zbog specifične lokacije, propisane stroge konzervatorske smjernice.

 

Ministrica Obuljen Koržinek izrazila je zadovoljstvo impresivnim prostorom i vraćanjem djece u učionice u povijesnoj jezgri. Gradonačelnik Franković najavio je kako će škola otvoriti vrata za  prve male korisnike u sljedećoj školskoj godini. Istaknuo je i ključnu ulogu Zaklade Caboga Stiftung kao i Dubrovačke biskupije koja je za potrebe organiziranja osnovne škole u povijesnoj jezgri nekretninu bez naknade ustupila Gradu Dubrovniku.

 

Zahtjevni radovi adaptacije palače u školu praktični su primjer provedbe revitalizacije povijesne jezgre i vraćanja života unutar gradskih zidina, što je jedna od odrednica i Plana upravljanja. U tom kontekstu, prioritet ove gradske uprave je zaštita i očuvanje baštine uz istovremenu obnovu kulturnih dobara i njihovo korištenje za javne potrebe poput obrazovanja.

lijevo
desno