Grad Dubrovnik: Do odrona na šetnici došlo je jer su se vlasnici zemljišta oglušili na rješenje o sanaciji usjeka

Dio šetnice Nika i Meda Pucića kod objekta Vila Elita, a na kojem je sinoć došlo do urušavanja stijenske mase, nije bio predmet radova koje je Grad Dubrovnik uspješno i na zadovoljstvo brojnih korisnika proveo na uređenju Šetnice Nika i Meda Pucića te isti nije u vlasništvu Grada nego u vlasništvu tvrtke „Importanne resort d.o.o“.

 

Grad Dubrovnik je sukladno Odluci o komunalnom redu još dana 16. prosinca 2020. godine Importanne resortu rješenjem naložio provođenje sanacije usjeka s ciljem otklanjanja opasnosti za pješake i imovinu.

 

Budući da vlasnik zemljišta u navedenom roku od 30 dana nije osigurao usjek te je došlo do urušavanja stijenske mase na šetnicu, Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika nastavlja s upravnim postupkom te će zbog odrona pokrenuti i prekršajni postupak, a vlasnika zemljišta sukladno Odluci o komunalnom redu kazniti i novčano.

 

Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika postavio je ogradu i onemogućio prolazak dijelom šetnice na kojem je došlo do odrona te će šetnica ostati zatvorena sve dok odgovorni vlasnik ne sanira i osigura navedeno područje čime će se omogućiti puna funkcije Šetnice Nika i Meda Pucića.