Grad Dubrovnik postavio 400 metara novih rukohvata u osam ulica

Od početka godine Grad Dubrovnik je putem Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu postavio rukohvate na osam novih lokacija na području šest gradskih kotara.

 

Tijekom siječnja i veljače rukohvati u ukupnoj duljini od 400 metara postavljeni su u ulicama: Natka Nodila, Bruna Bušića, Matije Gupca, Marina Kneževića, Antuna Gustava Matoša, Gornji Kono, Od svetog Mihajla te na predjelu Danača, na putu koji vodi do crkve sv. Marije i groblja. U Ulici Bana Josipa Jelačića postavljena je nedostajuća zaštitna ograda duljine gotovo 40 metara.

 

Vrijednost navedenih investicija ukupno iznosi 95 tisuća kuna (bez PDV-a).  

 

Radovi postavljanja rukohvata provedeni su u suradnji s gradskim kotarima i na zahtjeve građana tih područja, a sve u cilju kako bi se starijim i teže pokretljivim građanima omogućilo lakše i sigurnije kretanje.

 

U suradnji s Gradskim kotarom Grad radi se na projektu postavljanja rukohvata na novim lokacijama unutar povijesne jezgre, a sve pojedinosti, od načina postavljanja do izgleda samih rukohvata, usuglašuju se s Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku.

lijevo
desno