Grad Dubrovnik nagrađuje učenike osnovnih i srednjih škola, njihove mentore te studente za posebna postignuća

Grad Dubrovnik objavio je prvi Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada za posebna postignuća učenika i studenata, a odnosi se na školsku godinu 2022./2023..

 

Pravilnikom o nagrađivanju učenika i studenata Grada Dubrovnika, usvojenim na sjednici Gradskog vijeća u srpnju, predviđeno je nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola Grada Dubrovnika i njihovih mentora za posebna postignuća na državnim natjecanjima i smotrama te studenata dobitnika rektorove nagrade koji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika, a uključuje dodjelu priznanja i isplatu novčanih nagrada.

 

Novčana nagrada isplaćuje se na osobne račune učenicima i njihovim mentorima za pojedinačni rezultat ostvaren na državnom natjecanju ili smotri kao i studentima, dobitnicima rektorove nagrade. Studentima, dobitnicima rektorove nagrade, pripada novčana nagrada u iznosu od 300 eura. Visina novčane nagrade koja se isplaćuje na osobne račune učenicima i njihovim mentorima iznosi 300 eura za prvo, 200 eura za drugo, odnosno 100 eura za treće mjesto, a ukoliko učenik ima više mentora onda se nagrada mentorima dijeli na jednake dijelove.

 

Na račun škole isplatit će se novčana nagrada za skupni rezultat ostvaren na državnom natjecanju, za postignute rezultate na natjecanjima koje organizira Hrvatski školski sportski savez kao i za postignute rezultate na državnim smotrama na kojima se postignuća učenika ne rangiraju. Na račun škole isplatit će se 450 eura za prvo mjesto, a 350 odnosno 250 eura za drugo i treće mjesto, a škola će u dogovoru s učenicima i mentorima koji su ostvarili pravo na novčanu nagradu odlučiti na koji način će utrošiti dodijeljena joj sredstva.

 

Pisano priznanje dodjeljuje se svakom učeniku bez obzira je li na državnom natjecanju nastupio kao pojedinac ili član grupe.

 

Prijedlozi za dodjelu nagrada dostavljaju se Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo od 1. do 31. kolovoza 2023. godine. Sve potrebne informacije o postupku prijave i potrebnoj dokumentaciji s obrascem prijave dostupne su uz javni poziv na stranici Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika. Za učenike osnovnih i srednjih škola predlagatelji su škole koje učenici pohađaju, dok se studenti prijavljuju samostalno.  

 

U Proračunu je za ovu namjenu osigurano 15 tisuća eura.