JAVNI POZIV za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada za posebna postignuća učenika i studenata Grada Dubrovnika za školsku godinu 2022./2023.

 

Sukladno članku 9. Pravilnika o nagrađivanju učenika i studenata Grada Dubrovnika (Službeni glasnik Grada Dubrovnika 15/23) Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo objavljuje

 

JAVNI POZIV

za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada za posebna postignuća učenika i studenata

Grada Dubrovnika za školsku godinu 2022./2023.

 

 

I.

Predmet javnog poziva je dodjela nagrada za posebna postignuća

-     učenika osnovnih i srednjih škola Grada Dubrovnika i njihovih mentora za posebna postignuća na državnim natjecanjima i smotrama i

-         studenata dobitnika rektorove nagrade koji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika.

 

Natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola utvrđena su aktima Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Hrvatskog školskog sportskog saveza.

 

II.

Nagrade su:

-          novčana nagrada

-          pisano priznanje

 

III.

 

Nagrade u obliku novčane nagrade i pisanog priznanja dodjeljuju se učenicima i njihovim mentorima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnom natjecanju ili smotri te studentima dobitnicima rektorove nagrade.

Pisano priznanje Grada Dubrovnika dodjeljuje se svakom učeniku bez obzira je li na državnom natjecanju nastupio kao pojedinac ili kao član grupe.

 

IV.

Prijedlozi za dodjelu nagrada dostavljaju se u pisanom obliku, obrazloženi i dokumentirani i trebaju sadržavati:

 

1.za učenike osnovnih i srednjih škola (predlagatelji su osnovne i srednje škole Grada Dubrovnika koje učenici pohađaju):

-          naziv i sjedište osnovne ili srednje škole

-          OIB i IBAN ustanove

-          naziv natjecanja

-          dokaz o ostvarenom rezultatu na državnom natjecanju ili smotri izdan od Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje ili Hrvatskog školskog sportskog saveza u školskoj godini 2022./2023.

 

Za učenike i mentore koji ostvaruju pravo na dodjelu novčane nagrade na osobni račun Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo zatražit će IBAN tekućeg računa.

 

 

2. za studente:

- ime i prezime studenta, telefonski broj

- OIB i IBAN tekućeg računa studenta

- uvjerenje o prebivalištu, preslik osobne iskaznice

- dokaz o dodijeljenoj rektorovoj nagradi za akademsku godinu 2022./2023.

 

V.

 

Prijedlozi za dodjelu nagrada dostavljaju se Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo od 1. do 31. kolovoza 2023. godine.

Ako je prijedlog za dodjelu nagrade nepotpun, Upravni odjel zatražit će od predlagatelja dopunu prijedloga u određenom roku.

Prijedlog koji nije podnesen u skladu s odredbama ovog Poziva neće se uzeti u razmatranje, a predlagatelj nema pravo podnošenja prigovora.

 

VI.

Po isteku roka iz članka V. ovog Javnog poziva gradonačelnik Grada Dubrovnika donijet će Zaključak o dodjeli nagrada učenicima i studentima Grada Dubrovnika za školsku godinu 2022./2023.

 

VII.

Ovaj Javni poziv objavit će se na web stranici Grada Dubrovnika.

 

 

                                                                                              

KLASA:602-01/23-02/02

URBROJ:2117-1-05/10-23-04

Dubrovnik, 27. srpnja 2023.godine

 

 

PROČELNIK

Dživo Brčić, prof.