"Fontana" i "Movida" bez javne površine na sedam dana

Gradonačelnik

Zbog kršenja odredbi zaključenih ugovora o zakupu javne površine te odredbi Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Dubrovnika gradonačelnik Mato Franković na sedam dana otkazao je ugovore o najmu javne površine ugostiteljskim objektima „Fontana“ i „Movida“.

 

Naime, u utorak, 11. lipnja djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika, Odsjeka za komunalno redarstvo izdali su obvezni prekršajni nalog u kojem je navedeno da se dana 26. svibnja oko 00:25 sati iz caffe bara „Fontana“ čula glazba izvan ugostiteljskog objekta. Istog dana, komunalni redari izdali su obvezni prekršajni nalog u kojem je navedeno da se dana 26. svibnja oko 00:20 sati iz caffe bara „Movida“ također čula glazba izvan ugostiteljskog objekta.

 

Time su počinjeni prekršaji članka 9. Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti i zaključenih ugovora o zakupu javne površine kojima je zakupcima dozvoljeno korištenje javne površine za postavljanje ugostiteljskih stolova i stolica - u slučaju objekta „Fontana“ 11,20 m2 u ulicama Uska i Između polača, a u slučaju objekta „Movida“ 37,20 m2 javne površine na Šetalištu kralja Zvonimira.

 

Stoga je gradonačelnik Mato Franković objektima otkazao ugovore o zakupu javne površine na sedam dana. Djelatnik Grada Dubrovnika danas je osobno uručio otkaze, a stolovi i stolice do utorka, 25. lipnja moraju biti uklonjeni s javne površine.

 

Zakupnici mogu zatražiti ponovno zaključenje ugovora nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od 7 (sedam) dana.