DURA i dubrovački startupi s digitalnim nomadima

U sklopu projekta ''The Dubrovnik digital nomad-in-residence'' danas je u Lazaretima održana prezentacija aktivnosti Dubrovačke razvojne agencije DURA-e te poduzetnika koji djeluju unutar njihovog Poduzetničkog inkubatora.

 

S obzirom da je kroz projekt predviđeno da digitalni nomadi koji ovom prilikom borave u Dubrovniku upoznaju svakodnevni život te budu uključeni u kulturne i javne programe, Dubrovačka razvojna agencija predstavila je svoje područje djelovanja i projekte, među kojima je i prvi Poduzetnički inkubator pokrenut na području naše Županije. Tom su prigodom kao dobri primjeri istaknute tvrtke Event lab i Nutrigurman. Svoje poslove predstavile su poduzetnice Anđela i Ksenija Matić koje su krenule u privatne vode baš posredstvom DURA-inog Poduzetničkog inkubatora, te Mirna Sarić, prepoznata mlada nutricionistica koja unutar DURE vodi svoj posao Nutrigurman.

 

Ovom prilikom također je bilo riječi o povezivanju između gradskih institucija i digitalnih nomada u budućnosti te istaknuta važnost ovakvog jednog inovativnog programa međunarodne suradnje u svrhu promocije Dubrovnika i Hrvatske u svijetu. Saznali su više i o Smart City projektima Grada Dubrovnika, koji uključuju kvalitetu života, učinkovitost službi, smart usluge u kulturi i turizmu, odnosno svim onim područjima koja su važna i za digitalne nomade.

 

Projekt ''The Dubrovnik digital nomad-in-residence'' provodi se u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads.

 

 

VEZANE VIJESTI

DRUGA RADIONICA Prijedlozi rješenja za kreiranje boljeg okruženja

PRVA RADIONICA Kako nas učiniti atraktivnima za digitalne nomade?

Digitalni nomadi prvi radni dan u Lazaretima

Otvoren poziv za građane za sudjelovanje na radionicama Dubrovnik Digital Nomad-In-Residence

Upoznajte digitalne nomade koji stižu u Dubrovnik

Grad i Turistička zajednica ugostit će deset digitalnih nomada iz cijelog svijeta

Objavljen nagradni natječaj za digitalne nomade

 

 

 

lijevo
desno