DUBROVNIK IDEALNA DESTINACIJA ZA DIGITALNE NOMADE Objavljen nagradni natječaj za besplatan boravak u Dubrovniku

Pokrenut je zajednički projekt ''The Dubrovnik  digital nomad-in-residence'', odnosno natjecanje namijenjeno digitalnim nomadima cijeloga svijeta u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, a u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads.

 

Grad Dubrovnik u listopadu prošle godine bio je domaćin prve konferencije ''Dubrovnik za digitalne nomade''  te se i kao predvodnik ove inicijative u Hrvatskoj predstavio kao cjelogodišnja destinacija. Potaknuti iznimnim uspjehom listopadske konferencije, Dubrovnik svoju ozbiljnu usmjerenost diversifikaciji turističke ponude i razvojem novih sadržaja nastavlja upravo ovim novim projektom.

 

''The Dubrovnik  digital nomad-in-residence'' je natječaj usmjeren zainteresiranim digitalnim nomadima za boravak u Dubrovniku. Kroz ovaj program se naš grad promovira i pozicionira kao atraktivna i poželjna destinacije za digitalne nomade. Deset digitalnih nomada koji će biti odabrani putem nagradnog natječaja, boravit će besplatno u Dubrovniku mjesec dana, od 23. travnja do 23. svibnja 2021. Tijekom svog radnog  boravka u Dubrovniku, nomadi će kroz različite aktivnosti, radionice te izlete detaljno istražiti grad i okolicu, upoznati način života lokalnog stanovništva i kulturne sadržaje, čime će doprinijeti jačanju ugleda grada među digitalnim nomadima na globalnoj razini.

 

Digitalni nomadi su vrlo važni za odredište u kojem borave, jer svojim aktivnostima intenzivno promoviraju destinaciju, njihovi boravci su duži od prosječnih turističkih boravaka, ali i u svoje novo okruženje investiraju osobno, profesionalno i financijski. Treba naglasiti i da digitalni nomadi nerijetko borave u razdobljima izvan glavnih sezonskih mjeseci. Postaju ambasadori svog novog grada te na taj način privlače i svoje prijatelje, obitelji i sve više digitalnih nomada. 

 

Zainteresirani digitalni nomadi mogu se prijaviti na natječaj putem stranice http://saltwaternomads.com/apply/ , a prijave za natjecanje su otvorene od 5. do 31. ožujka 2021.