DRUGA RADIONICA DIGITALNIH NOMADA Prijedlozi rješenja za kreiranje boljeg okruženja

U Lazaretima se danas održava druga radionice u sklopu projekta ''Dubrovnik Digital Nomad-In-Residence (DN-I-R)''. Na prvoj su podijeljena tematska područja, a na ovoj su se birali prioriteti uz prijedloge rješenja kako bi se na kraju donijele zajedničke preporuke za kreiranje boljeg okruženja za digitalne nomade, koje će po završetku radionica biti predstavljene javnosti.

 

Uz deset digitalnih nomada, izabranih na natječaju među više od stotinu prijavljenih, na kreativnim radionicama sudjeluje i četvero sugrađana te predstavnici organizatora. U ime Grada Dubrovnika, uz zamjenicu dubrovačkog gradonačelnika Jelku Tepšić, danas je sudjelovala i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž, koja je održala i prezentaciju na temu projekta Respect the City.

 

Različiti predstavnici gradske uprave i Turističke zajednice doprinijet će s institucionalne razine usmjeravanju razvoja ponude tamo gdje je potrebno kako bi postali još atraktivnija destinacija za digitalne nomade. U ime TZ-a sudjelovao je tako Nino Dubretić, vlasnik tvrtke DirectBooker i predsjednik Sekcije zajednice obiteljskog smještaja HGK za regiju Dalmacija te Ranko Milić konzultant za projekt Respect the City.

 

Za vrijeme svog jednomjesečnog boravka u Dubrovniku digitalni nomadi uključit će se u život zajednice i time dati doprinos na način da će, na temelju osobnih iskustava, imati prigodu uputiti prijedloge i sugestije što žele od odredišta u kojem borave i rade. Tako su se danas susreli i s članovima Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a večeras će slušati i njihovu izvedbu u Kneževom dvoru.

 

 

VEZANE VIJESTI

PRVA RADIONICA Kako nas učiniti atraktivnima za digitalne nomade?

Digitalni nomadi prvi radni dan u Lazaretima

Otvoren poziv za građane za sudjelovanje na radionicama Dubrovnik Digital Nomad-In-Residence

Upoznajte digitalne nomade koji stižu u Dubrovnik

Grad i Turistička zajednica ugostit će deset digitalnih nomada iz cijelog svijeta

Objavljen nagradni natječaj za digitalne nomade

 

 

 

 

lijevo
desno