Dubrovačka Strategija za osobe s invaliditetom primjer dobre prakse u nastavnom modulu Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar

Strategija za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika predstavljena je kao primjer dobre prakse tijekom četvrtog modula poslijediplomskog studija javnog zdravstva, koji se održao od 13. do 17. siječnja u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu. Prezentaciju na temu implementacije nacionalne strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom na gradskoj razini održao je Miho Katičić, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

 

Strategija jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika za razdoblje 2009. do 2013. realizirana je u potpunosti.

 

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika donijelo je Strategiju za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika za razdoblje od 2015. do 2020. i Operativni plan mjera i aktivnosti po pojedinim godinama. Gradsko vijeće također je osnovalo Povjerenstvo za osobe s invaliditetom, koje čine predstavnici ustanova i udruga koje skrbe o toj populaciji. 

 

Grad Dubrovnik u svom proračunu osigurava znatna sredstva za realizaciju mjera Strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom. Iznos ukupnih sredstava znatno je porastao u zadnje tri godine i prešao je 5 milijuna kuna.

 

Tijekom tekuće godine donijet će se nova Strategija za izjednačavnaje mogućnosti osoba s invaliditetom za razdoblje od 2021. do 2025. godine, za što je u Proračunu Grada Dubrovnika osigurano 50 tisuća kuna. Izrada Strategije povjerena je Dubrovačkoj razvojnoj agenciji.

 

lijevo
desno