Dubrovačka Strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom primjer dobre prakse na Motovunskoj ljetnoj školi Hrvatske mreže zdravih gradova

Strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika jednodušno je ocijenjena primjerom dobre prakse na tematskoj konferenciji "Postignuća i izazovi u implementaciji Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom lokalno", koja se održala online 7. lipnja u okviru Motovunske ljetne škole unaprjeđenja zdravlja, jedne od stožernih manifestacija Hrvatske mreže zdravih gradova.

 

Uvodna predavanja održali su ugledni gosti Konferencije: doc. dr. sc. Tomislav Benjak, predstavnik Ministarstva zdravstva, Branka Zečević, voditeljica Službe za politike za osobe s invaliditetom i druge socijalno osjetljive skupine Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom te Marica Mirić, dopredsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

 

Zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo i član Predsjedništva Hrvatske mreže zdravih gradova Miho Katičić,  održao je prezentaciju "Implementacija nacionalne Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području Grada Dubrovnika". Svi su sudionici Konferencije pohvalili postignuća Grada Dubrovnika u skrbi za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, poglavito metodologiju pripreme i evaluacije strateških ciljeva, mjera i aktivnosti u suradnji s udrugama i ustanovama, dionicima politike za osobe s invaliditetom.

 

 

 

 

 

 

 

lijevo
desno