Brošura "Za učenje spremni" pomaže integraciji djece s teškoćama u razvoju u obrazovni sustav

U nakladi udruga "Poseban prijatelj" iz Dubrovnika i "Visoki jablani" iz Rovinja objavljena je brošura "Za učenje spremni". Ovo vrijedno izdanje financijski je omogućilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, projekt su podržali Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika i Studentski dom Dubrovnik, dok su u samoj izradi sudjelovali ravnateljice i djelatnici Dječjeg vrtića Dubrovnik, Dječjeg vrtića Pčelica te osnovnih škola Montovjerna i Lapad.

 

Temeljni je cilj projekta podići spremnost djece s teškoćama u razvoju za učenje i integraciju u redovni obrazovni sustav kroz provođenje strukturiranog programa poticanja perceptivno motoričkih sposobnosti i razine socijalne adaptacije. Sekundarni je cilj smanjiti broj odgoda upisa u prve razrede osnovnih škola na području Grada Dubrovnika.

 

Projekt će očekivano rezultirati boljim uspjehom u učenju djece s teškoćama u razvoju, poboljšanjem njihovog doživljaja vlastite vrijednosti i uspješnosti te smanjenjem neprilagođenih oblika ponašanja. 

 

Realizacijom svih ciljeva projekta omogućit će djeci s teškoćama u razvoju školovanje u skladu s njihovim mogućnostima.

 

 

 

Dokumenti uz članak
Za_ucenje_spremni.pdf
Za_ucenje_spremni.pdf
Za_ucenje_spremni.pdf