Betoniraju se piloti na izgradnji ceste Tamarić

U sklopu radova na izgradnji ceste Tamarić, koja će spajati OŠ Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, u tijeku je izrada pilota, odnosno bušenje te armiranje i betoniranje, a na koje će se temeljiti potporni zidovi za buduću prometnicu. Od ukupno 53 predviđena pilota do danas ih je izgrađeno 20-ak, a s njihovom izvedbom paralelno će se raditi temelji i potporni zidovi na već završenim pilotima.

 

Upravo zbog ovih radova intenziviran je promet kamionima-mikserima kroz naselje, Ulicom Bartola Kašića, zbog čega se dijelovi kolnika, dok traju ovi radovi, ne mogu koristiti za parkiranje.

 

Izgradnja 900 metara duge dvosmjerne spojne ceste Tamarić ključna je investicija u cestovnu mrežu Mokošice, koja će rasteretiti Ulicu Bartola Kašića te osigurati uredno prometovanje do škole. Nova cesta značajna je i zbog planirane nadogradnje i rekonstrukcije OŠ Mokošica, čime će ova škola, koja je posljednja u dvosmjenskom režimu nastave, ući u režim izvođenja nastave u jednoj smjeni. Izgradnja ceste omogućit će i uvođenje autobusne linije do škole, što će povećati i prometnu sigurnost u ovom dijelu Mokošice.

lijevo
desno