Gradonačelnik obišao završne radove nove škole u povijesnoj jezgri - još jedna škola u jednosmjenskoj nastavi

Grad ZA učenike i studente

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je danas gradilište Osnovne škole Marina Getaldića na novoj lokaciji u Ulici Ilije Sarake gdje se sastao s predstavnicima izvođača radova i nadzora.

 

Na novom objektu navedene škole, smještenom u nekadašnjoj palači omeđenoj ulicama Ilije Sarake i Pobijana, izvode se završni radovi radovi obnove, uređenja i adaptacije objekta za potrebe izvođenja razredne nastave (od 1. do 3. razreda).

 

Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo napretkom investicije koja je ušla u završnu fazu te je naglasio kako je iznimno ponosan što se konačno vraća i radi škola u povijesnoj jezgri, a čime se u isto vrijeme osigurava i jednosmjenska nastava.  

 

"Nastavljamo istim trendom kao što smo to radili s prethodnim projektom kada smo izgradili osnovnu školu Montovjerna i onda su u jednosmjensku nastavu ušle i OŠ Montovjerna i OŠ Lapad. Sada dolazimo do toga da će i OŠ Marina Getaldića biti u jednosmjenskoj nastavi. Ostaje nam još samo OŠ Mokošica koja još uvijek nema osigurane uvjete za jednosmjensku nastavu. Za nju imamo izrađenu projektnu dokumentaciju i glavni projekt koji je na suglasnosti resornog ministarstva. Ministarstvo će vrlo skoro donijeti pravilnik po kojem će biti definirani svi uvjeti vezani za nove projekte koji će se financirati kroz Program oporavka i otpornosti" - istaknuo je gradonačelnik.

 

Unatoč manjim odstupanjima zbog nepredviđenih okolnosti koje se javljaju prilikom radova zahtjevnih rekonstrukcija na povijesnim objektima te zbog promjena na tržištu materijala, radovi se izvode u skladu s dinamičkim planom te se očekuje kako će cijeli prostor biti u potpunosti završen do kraja prosinca.

 

Također, gradonačelnik je uputio zahvalu donatoru, Zakladi Caboga Stiftung kao i Dubrovačkoj biskupiji koja je za potrebe organiziranja osnovne škole u povijesnoj jezgri nekretninu bez naknade ustupila Gradu Dubrovniku, kazavši kako su odigrali ključne uloge u realizaciji projekta.

 

Podsjetimo, ovo vrijedno ulaganje u kapacitete školskog odgoja i obrazovanja financirano je donacijom Zaklade Caboga Stiftung. Ukupna vrijednost ugovora za izvođenje radova na dva objekta iznosi 11.304.323,50 kuna bez PDV-a, odnosno 14.130.404,38 kuna s PDV-om, dok je vrijednost radova nadzora 180.550,00 kuna, odnosno 225.687,50 kuna s PDV-om. Radove izvodi tvrtka Alfaplan građenje d.o.o., dok nadzor radova provodi tvrtka Struktura projekt d.o.o..

 

lijevo
desno