URUČENI UGOVORI PODUZETNICAMA U 2023. za 40 poduzetnica osigurano 48 tisuća eura

Grad Dubrovnik će u ovoj godini ženama poduzetnicama dodijeliti 40 potpora u iznosom do 1325 eura i intenzitetom potpore do 100% prihvatljivih troškova do razine maksimalnog iznosa. Za ovu namjenu u Proračunu za 2023. godinu osigurano je 48.354,04 eura što je gotovo dvostruko više nego godinu prije.

 

Gradonačelnik Mato Franković danas je korisnicama potpore uručio 16 ugovora, dok će se ostalim poduzetnicama ugovori dostaviti putem Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more, koji operativno provodi program. 

 

Uputivši čestitku svim poduzetnicama koje su ostvarile pravo na potpore gradonačelnik je zahvalio na njihovom doprinosu zajednici te je izrazio uvjerenje da će se program u budućnosti nastaviti razvijati kako bi Grad Dubrovnik mogao još snažnije poticati razvoj ženskog poduzetništva.

 

Pravo na potpore korisnice su ostvarile na temelju provedenog javnog poziva u sklopu projekta „Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku“. Program obuhvaća subjekte malog gospodarstva, trgovačka društva, obrte i OPG-ove u vlasništvu žena, državljanki Republike Hrvatske u privatnom vlasništvu (50% i više), a koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva.

 

Poslovne aktivnosti za koje se navedenim programom odobravaju sredstva podijeljene su u dvije kategorije. Prva obuhvaća inicijalne troškove opremanja poslovnog prostora, izrade poslovnog plana i konzultantske usluge, izradu web stranice te sufinanciranje troškova čuvanja djece poduzetnicama početnicama, dok su drugom kategorijom obuhvaćene inovacije uvedene u poslovne postupke. Moguće ja tako dobiti potporu za kupnju novih strojeva ili opreme kojima će se unaprijediti poslovanje, razvoj novog proizvoda ili usluge, za nastupe na specijaliziranim sajmovima, edukacije i slično.

 

Podsjetimo, projekt „Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku“ temelji se na suradnji Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Dubrovnik i Hrvatske udruge poslovnih žena „Krug“ - ogranak Dubrovnik.

 

Program dodjele potpora ženama poduzetnicama Grad Dubrovnik uveo je 2018. godine, a sredstva za njegovu provedbu dvostruko su povećana 2019. godine, kada je u proračunu osigurano 200 umjesto 100 tisuća kuna. Nakon što je privremeno obustavljen uslijed korona krize, u 2022. u Proračunu je izdvojeno 200 tisuća kuna, a ove godine je taj iznos povećan na gotovo 50 tisuća eura.

lijevo
desno