Ženama poduzetnicama 200.000 kuna

Gradonačelnik Mato Franković uručio je 23 ugovora o dodjeli potpora male vrijednosti ženama poduzetnicama u 2019. godini. Pojedinačni iznos potpore je do 10.000,00 kuna i dodjeljuju se temeljem Javnog poziva kojeg je uputio Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika. Ukupno se prijavilo 30 poduzetnica, od čega ih je 23 u potpunosti ispunili sve uvjete. Za ovu namjenu u proračunu je osigurano 200.000,00 kuna čime se iznos potpore povećao za 100.000,00 kuna naspram prošle godine kada je Program započeo.

 

''Itekako je važno poticati poduzetništvo, i ono koje je vezano za turizam i ono koje nije, i svakako nastavljamo s ovim potporama i iduće godine'' – rekao je gradonačelnik Franković, zahvaljujući poduzetnicama na njihovom angažmanu.

 

 

Gradska uprava podupire rad žena poduzetnica u sklopu projekta „Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku“ kojeg Grad Dubrovnik organizira s Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Dubrovnik i Hrvatskom udrugom poslovnih žena "Krug" - ogranak Dubrovnik. Svrha Programa je jačanje poduzetničkog potencijala žena u poduzetništvu, poticanje samozapošljavanja žena u Gradu Dubrovniku kao i ostvarivanje rodne ravnopravnosti kroz ekonomsko osnaživanje žena.

 

lijevo
desno