Završnica ''Šarene zime u Uvali'' uz posebne goste

Nagrađivani program Dubrovačkog zimskog festivala za djecu "Šarena zima u Uvali" svoju će završnicu imati ovaj vikend, 4. i 5. siječnja.

 

U subotu 4. siječnja održat će se program pod nazivom "Nacrtaj zimsko sunce". S početkom u 11 sati u kupoli kod fontane, Udruga Le Petit Festival du Theatre održat će radionicu za djecu, a istovremeno će agencija Zagi Eventi iz Zagreba izvoditi svoj program koji uključuje mađioničare, animatore, žonglere, oslikavanje lica i igre za djecu.

 

Subotnji program zaključit će mladi dubrovački bend 50 Shades od Roc'n'Roll.

 

Posebna atrakcija sve posjetitelje očekuje u nedjelju uz nastup gluhonijemih violinista Violinmusic4all, u 11:30 sati. Violinmusic4all je projekt koji počiva na značajnoj inovaciji i predstavlja metodologiju učenja sviranja violine posvećenu osobama oštećenog sluha te obuhvaća širi spektar djece i odraslih s poteškoćama. Projekt je osmislila hrvatska violinistica Renata Novoselec koja je u više od deset godina rada na metodi postigla domaće i međunarodne uspjehe. Podržavaju ga i eminentna imena iz svijeta glazbe: Julian Rachlin, Ono Kazushi, Roby Lakatos, maestro David Danzmayr, Thomas Sanderling.

 

Nedjeljni program pod nazivom "Zec iz klobuka" počinje već u 11 sati, a koncertu violinista prethodit će program agencije Zagi Eventi uz animatore, mađioničare, igre za djecu i oslikavanje lica. Završna izložba fotografija "Šarena zima u Uvali" mlade dubrovačke umjetnice Katarine Radonić otvorit će se u 12 sati u Lounge Baru na plaži Sunset Beach, a za kraj nastupaju dubrovačkii bendovi Nianse i EZ Money od 13 do 15 sati.