Završnica Foruma mladih na Stradunu oduševila Dubrovčane i goste Grada

Završnica Foruma mladih Grada Dubrovnika održala se na Stradunu kroz dvije priredbe: "Što smo znali, to smo odabrali" 24. lipnja i "Gotovo je, gotovo!" 25. lipnja.

 

Na pozornici su nastupili mladi recitatori, glumci, plesači i glazbenici, dok su se na ekranu prikazivali filmovi o forumskim radionicama u oblasti tehničke kulture te filmskog, video i likovnog stvaralaštva. Forum mladih je u ime organizatora otvorio pročelnik Dživo Brčić, dok je obje priredbe sjajno vodila Antonija Šurković.

 

Forum mladih Grada Dubrovnika cjelogodišnja je manifestacija stvaralaštva djece i mladih, svaki mjesec u drugom vidu umjetničkog iskaza. Djeca i mladi pod vodstvom svojih mentora pišu pjesme, eseje, stripove i priče, izrađuju slike, skulpture i modele, pjevaju dubrovačke kolende, izrađuju filmove, izvode dramska djela, vježbaju i sviraju kao solisti i bendovi te plešu u svojim školama, klubovima i udrugama. Završnica Foruma mladih tradicionalno se održava na Stradunu u svibnju i lipnju. Ove se godine radi lakše organizacije i racionalizacije troškova završnica Foruma održala dva dana zaredom.

 

Forum mladih Grada Dubrovnika iz godine u godinu okuplja sve veći broj djece i mladih. U školskoj godini 2021/22. u sedam radionica i dvije završne priredbe sudjelovalo je preko tisuću djece i mladih, koji su na najbolji mogući način iskoristili pruženu šansu da iskažu svoju nadarenost, kreativnost i inventivnost.

 

Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, kao organizator Foruma mladih, harno zahvaljuje svim mladim umjetnicima, mentorima, voditeljima, ustanovama i udrugama koje su doprinijele uspjehu Foruma mladih.

lijevo
desno