Završetkom kupališne sezone uklonjena dizala za osobe s invaliditetom s dubrovačkih plaža

Završetkom kupališne sezone uklonjena su dizala za osobe s invaliditetom s dubrovačkih plaža. Na traženje naših sugrađana, produljen je rad dizala dok god su vremenske prilike to dozvoljavale.

 

U suradnji s ugovornim partnerom Grada Dubrovnika za postavljenje i održavanje dizala, INKO Centrom iz Zadra, dizala će se pohraniti, servisirati i čuvati do početka sljedeće kupališne sezone.

 

Grad Dubrovnik u svom proračunu osigurava potrebna sredstva za postavljanje, održavanje i možebitne popravke dizala za osobe s invaliditetom na pet dubrovačkih plaža: Mandrač u Soltudu, Copacabana, Zaton Veliki, plaža kod vatrogasnog doma u Zatonu, plaža u Donjem Čelu na Koločepu te plaža u Suđurđu na Šipanu. Za ovu je namjenu u gradskom proračunu za 2023. utošeno 7.608 eura.

 

Kako bi funkcioniranje dizala za osobe s invaliditetom teklo bez zastoja, gradonačelnik Grada Dubrovnika imenovao je Koordinacijsko tijelo čija je zadaća svakodnevno skrbiti i međusobno se izvješćivati o potrebnim radnjama oko organizacije rada i otklanjanju možebitnih kvarova na dizalima.