Završeni radovi na javnoj rasvjeti u Zatonu, Nuncijata osvijetljena

Kvaliteta života
Završeni su radovi na rekonstrukciji javne rasvjete predjela Lonzino u Zatonu Malom. U okviru godišnjeg plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete za 2018. godinu, na dionici dugoj 450 metara postavljeno je 17 novih stupnih mjesta sa svjetiljkama u LED izvedbi.


Preostalo je tek staviti van funkcije dosadašnju zračnu mrežu i provesti demontažu tehnološki zastarjelih i energetski neučinkovitih rasvjetnih tijela.

Provedena je i većina radova postavljanja javne rasvjete na dosad neosvijetljenom području uz državnu cestu na Nuncijati na dionici dugoj 400 metara. Postavljeno je 9 od 12 stupova, a kako Nuncijata sada izgleda pogledajte na video snimci od sinoć. Preostali dio radova izvest će se u ponedjeljak.





Podsjetimo, Grad Dubrovnik pokrenuo je izradu ovog rješenja koje će povećati razinu sigurnosti sudionika u prometu, poglavito građana predjela Nuncijate, dok Hrvatske ceste ne realiziraju projekt cjelovite rekonstrukcije državne ceste D-8 na potezu od Mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice.
 
 
 
 

lijevo
desno