Završeni radovi na sanaciji prometnica u Novoj Mokošici

Kvaliteta života
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je danas nedavno završene radove koje je Upravni odjel za promet proveo na prometnicama u Novoj Mokošici.


Tako je u Ulici Marina Kneževića izvršena sanacija asfaltnog kolnika s pripadajućim parkirnim mjestima u dužini od 685 metara i ukupne površine od 5800 m2, dok je u Ulici Između dolaca uz sanaciju asfaltnog kolnika dužine 325 metara i ukupne površine 2900 m2 uređena i oborinska odvodnja na način da je izvršena zamjena dotrajalih betonskih  kanalica te su ugrađene nove slivničke rešetke. U obje ulice obnovljena je horizontalna i vertikalna signalizacija sukladno Pravilniku o sigurnosti prometa na cestama. Izvedeni radovi ukupno su vrijedni 1.784,000,00 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Franković kazao je prilikom obilaska da ulaganjima u prometnu infrastrukturu nije kraj. -„Nastavljamo s ugradnjom led markera na pješačkim prijelazima kako bismo poboljšali sigurnost pješaka i ostalih sudionika u prometu“, rekao je gradonačelnik.

Ovom prilikom otkrio je kako je Grad Dubrovnik pronašao lokaciju pogodu za izgradnju novog vrtića, a najavio je i 7,9 milijuna kuna vrijednu investiciju izgradnje kanalizacijske mreže u Staroj Mokošici koju gradska tvrtka Vodovod provodi u suradnji s Hrvatskim vodama.




 

lijevo
desno