Završena Nacionalna konferencija savjeta mladih u Dubrovniku

Grad Dubrovnik bio je domaćin trodnevnoj Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih, koju je organizirala Udruga gradova Republike Hrvatske. U radu Konferencije sudjelovalo je pedesetak sudionika. Uz članove savjeta mladih, svoja su iskustva u skrbi za mlade iznijeli i predstavnici hrvatskih gradskih i općinskih uprava.

 

Temelnji ciljevi Konferencije bili su jačanje pozicije savjeta mladih u procesu iskazivanja potreba mladih, zagovaranje skrbi za mlade u svojim lokalnim zajednicama te snažnije uključivanje mladih u procese političkog odlučivanja u područjima djelovanja koja se tiču mladih ljudi. Ostale su teme Konferencije bile: uloga komunikacije u procesima uključivanja mladih, predstavljanje projekata Europe Goes Local i Europske povelje te analiza postojećeg stanja i kreiranje godišnjih planova gradova sudinika.

 

Svu organizacijsku i logističku potporu organizatorima Konferencije pružili su Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo i Dubrovačka baština. Društvo prijatelja dubrovačkih starina doniralo je obilazak dubrovačkih zidina za sve sudionike.

 

 

 

lijevo
desno