Zatvorena 1050. godišnjica Feste svetoga Vlaha

Gradonačelnik
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa zamjenicom Jelkom Tepšić i predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom, uz suradnike, sudjelovao je na zatvaranju 1050. godišnjice Feste svetoga Vlaha.
 
Ceremonija zatvaranja tradicionalno je započela okupljanjem festanjula, barjaktara s barjacima i trombunjera ispred crkve Sv. Vlaha. Potom se u procesiji krenulo prema Gorici svetog Vlaha gdje je održana sveta misa. Misno slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.
 
“Sveti Vlaho nam je više od putokaza. On je mučenik, svjedok da i mi ostvarujemo svetost u ovom vremenu i društvu, da ostvarujemo neprolazne vrijednosti koje su odrednice mučeništva i svetosti. Poručuje da je mučenik znak najveće ljubavi i svjedok koji nasljeduje Krista sve do darivanja vlastita života, da potvrdi istinitost Evanđelja“, istaknuo je mons. Glasnović u svojoj propovijedi.
 
Nakon mise, procesija je ponovno krenula nazad prema Gradu. Barjaci su se poklonili pred parčevom crkvom, a prisutnima se prigodno obratio rektor crkve sv. Vlaha don Hrvoje Katušić. Potom su festanjuli Teo Grbić i Toni Cvjetković spustili barjak sv. Vlaha sa standala ispred parčeve crkve uz pjevanje Himne sv. Vlahu, čime je zatvorena još jedna Festa.
lijevo
desno