Započinju radovi na uređenju igrališta za male sportove u Novoj Mokošici

Grad ZA djecu
Kvaliteta života

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić obišli su danas igralište za male sportove u Novoj Mokošici smješteno pokraj novouređenog dječjeg igrališta i Calisthenic parka za vježbanje na otvorenom, a koje će renoviranjem i adaptacijom upotpuniti ovu sportsko – rekreacijsku zonu.

 

Riječ je o 2. fazi radova na sportsko-rekreacijskom parku u Novoj Mokošici, a projekt je vrijedan oko 430.000 kuna. Rok završetka radova je početak rujna odnosno do početka nove školske godine.

"Uređenje ovog igrališta za male sportove je prvi projekt s kojim krećemo. Planovi u ovoj drugoj fazi su uređenje igrališta i gradnja montažnih tribina kao i provođenje sve potrebne infrastrukture, kao što je uređenje rasvjete, i svega onoga što je potrebno kako bi se ovo igralište privelo svrsi", kazala je prilikom obilaska zamjenica Tokić ističući kako radovi započinju već danas.

"Ovo je samo prvi u nizu parkova koji će se realizirati u Mokošici. Tu je svakako i plan za uređenje parka u sklopu novoizgrađenih zgrada POS-a kao i dječjih igrališta na brojnim drugim lokacijama u Dubrovniku. Riječ je o kratkotrajnim planovima koje namjeravamo realizirati u ovom ljetnom razdoblju, a oni veći projekti planiraju se za jesen", kazala je zamjenica Tokić.

Prema riječima privremenog pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miha Katičića riječ je o projektu kojeg će Grad Dubrovnik realizirati na molbu građana, a završetkom uređenja ovog igrališta zaokružit će se cijela priča sportsko – rekreacijske zone u ovom dijelu Mokošice. 

lijevo
desno