Započela izgradnja i uređenje parkirališta, do kraja godine u Mokošici 200 novih parking mjesta

Kvaliteta života

Radovi na izgradnji parkirališta u Ulici od Izvora u Novoj Mokošici započeli su 10. travnja i napreduju prema utvrđenoj dinamici izvođenja.

 

U sklopu projekta koji provodi nadležni Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika na dijelu ispod trgovine “Oaza” uredit će se 11 novih parkirališnih mjesta. Ukupna vrijednost investicije iznosi 380.000 kuna s predviđenim rokom izvođenja 40 dana. Radove izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina.

 

Izgradnja ovih 11 mjesta tek je prva je u nizu ovogodišnjih  investicija u parkirališna mjesta na području Mokošice. Cilj  gradske uprave je do kraja godine u ovom gradskom naselju urediti više od 200 parkirališnih mjesta na različitim lokacijama, a koje uključuju:

 

1. Parking „Oaza“  - 11 novih parking mjesta; gradi se

2. Parkiralište ispod zgrada HRVI, 72 nova mjesta; javna nabava

3. Parkiralište u Ulici Marina Kneževića kod križanja s ulicom Između dolaca ispod trgovine „Pemo“  - 57 novih mjesta; izrada projektne dokumentacije

4. Parkiralište na dijelu Ulice Marina Kneževića, iznad zgrada u ulici Između dolaca – 67 mjesta, izrada projektne dokumentacije

 

Dodatno, u planu je i izgradnja garaže između ulica Od Izvora i Bartola Kašića, a okvirni broj mjesta bit će definiran po izradi idejnog rješenja. Svi navedeni projekti u velikoj mjeri riješit će dugogodišnje neugodnosti i probleme koje građani Mokošice imaju s parkiranjem svojih automobila.

lijevo
desno