Zamjenica Tepšić otvorila izložbu u povodu 20. obljetnice djelovanja „Dubrovačke kuće i 30. obljetnice umjetničkog rada Lucije Perojević

 

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je u četvrtak ispred Dominikanske crkve na otvorenju izložbe u povodu 30. obljetnice umjetničkog rada umjetnice Lucije Perojević i obilježavanja 20. obljetnice dugogodišnjeg djelovanja „Dubrovačke kuće“.

 

Čestitke organizatorima Luciji Orešić, Luciji Perojević i Andriji Seifriedu uputila je zamjenica, iskazavši zadovoljstvo i privilegiju sudjelovanja na otvaranju izložbe koja je objedinila niz sjajnih i kreativnih radova u čiju je izradu utkano puno vremena.

 

„Čast mi je kao predstavnik Grada Dubrovnika uputiti iskrene čestitke organizatorima današnje izložbe našoj Luči Orešić i Andriji Seifriedu u kojoj svi zajedno imamo privilegiju obilježiti 30. obljetnicu umjetničkog rada Lucije Perojević i jubilarnu 20. obljetnicu dugogodišnjeg djelovanja “Dubrovačke kuće” koja je zaista postala nezaobilazni kantun grada, omiljen među našim sugrađanima ali i posjetiteljima. Mjesta na kojem svatko od nas može pronaći nešto za sebe i svoje najbliže od unikatnih i autohtonih delicija, tradicionalnog nakita i suvenira, simbola Grada izrađenih u kamenu i keramici do postavljenih impozantnih slika lokalnih autora. Iskreno vam se zahvaljujem što ste imali snage i želje uopće krenuti s promocijom tradicionalnih proizvoda. Zaista vi ste pravi primjer kako treba voljeti ono što se radi da bi se doživio ovakav uspjeh u pogledu promocije obrtništva i tradicionalne proizvodnje, ali i likovnog izražavanja“, kazala je zamjenica Tepšić na početku svog obraćanja.

 

Ovom je prigodom zamjenica posebice pohvalila izuzetan angažman i entuzijazam umjetnice Lucije Perojević koja ja kako je naglasila zahvaljujući predanom djelovanju i nevjerojatnoj ambiciji doprinijela promociji lokalnih hrvatskih proizvoda, ali naročito obogaćivanju umjetničke scene Dubrovnika.

 

„Umjetnica Perojević ujedno jedna od troje organizatora ove izložbe kroz sve ove duge godine oplemenila je i učinili gradsku kulturnu i umjetničku ponudu jedinstvenom, iskazavši pritom sav svoj talent, vještine i interes usmjeren prema radu s keramikom, po čemu je svi prepoznajemo, a nadasve iznimno cijenimo“.

 

Na kraju se zahvalila organizatorima koji su priredili izložbu i zaključila kako susreti poput ovakvih trebaju biti podsjetnik na značajan broj vrijednih, darovitih i svestranih lokalnih umjetnika.