Zamjenica Tepšić na prvoj dubrovačkoj Expo smotri

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je danas na Expo smotri javnih i privatnih ustanova visokog obrazovanja, koja se po prvi put u povijesti održava u Dubrovniku. Expo smotra promovira cjeloživotno obrazovanje i brojne mogućnosti koje naši mladi danas mogu iskoristiti, posebno zbog činjenice da se s tržištem rada i razvojem tehnologija mijenjaju i poslovi.

 

Smotra je okupila učenike završnih razreda srednjih škola Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske županije te susjednih zemalja BiH i Crne Gore, zajedno s njihovim roditeljima i profesorima. Ovom prigodom obratila im se zamjenica Tepšić te istaknula važnost obrazovanja kadrova za budućnost. Spomenula je i pogodnosti koje Grad nudi studentima.

 

- Važno je imati ovakva okupljanja u Dubrovniku,  važno je da se ljudi koji su još uvijek mladi i sasvim sigurno neki od njih nisu previše sigurni u svoje buduće odabire, upoznaju s mogućnostima školovanja. Lijepo je vidjeti cijeli niz izlagača koji su ovdje danas prisutni kao i poslodavci i tvrtke iz turizma i drugih djelatnosti. Mi zaista znamo koliko je to važno za budućnost Dubrovnika koji je otvaranjem Studentskog doma dao značajan doprinos u podizanju standarda studentskog života u našem gradu – naglasila je zamjenica Tepšić te pozvala studente da što više koriste studentsku X-icu, karticu koja im omogućava besplatne kino izvedbe, kazališne predstave i slične pogodnosti u kulturnoj ponudi.

 

Cilj organizatora smotre je pozicioniranje Dubrovnika kao središte županije koje usmjerava kvalitetne učenike i kadar na daljnje obrazovanje, nudeći im izravno informiranje o svim dostupnim institucijama na jednom mjestu. Prva Expo smotra u organizaciji Centra za karijere mladih (CKM) Dubrovnik trajat će dva dana, ponedjeljak 18. i utorak 19. listopada, a održava se u hotelu Rixos Premium Dubrovnik.

lijevo
desno