Zamjenica Tepšić na otvaranju Ul. padre Iva Martinića

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na svečanom otvaranju Ulice padre Iva Martinića (1939.-2014.) , dominikanca koji je svojim djelovanjem ostavio dubok trag u nekoliko generacija Dubrovčana.

 

Naime, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika je na prijedlog građana padri Martiniću dodijelilo ulicu u blizini Dominikanskog samostana u kojemu je djelovao preko 30 godina. Tako je padre Martinić dobio spojnu ulicu od Zlatarske do Dominikanskog samostana. Martinić je  ostao zapamćen po organiziranju druženja mladih u Dominikanskom samostanu, misi i polnoćkama za mlade, ali i po uvođenju „beat- mise“, organiziranju vokalno-instrumentalnog sastava „Orlandovi dječaci“ (kasnije i danas „Veritas“), uređenju muzeja moderne umjetnosti u sklopu samostana, kao kolumnist „Dubrovačkog vjesnika“, autor tri knjige te dobitnik brojnih nagrada za svoje djelovanje- od Reda hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku  do Nagrade Grada Dubrovnika. 

 

Na svečanosti otvorenja sudjelovali su i članovi njegove obitelji, članovi VIS „Veritas“ te gitaristi Frano Matušić i Ante Skaramuca.  

lijevo
desno