Zamjenica Tepšić na online tečaju „Održivo upravljanje destinacijom“

Na poziv Svjetske turističke organizacije (UNWTO), zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić izlagala je na online tečaju „Održivo upravljanje destinacijom“ Sveučilišta primijenjenih znanosti i umjetnosti u Lucernu koje je dostupno na Online akademiji turizma Svjetske turističke organizacije.

 

Glavni cilj tečaja je predstaviti osnove održivog turizma, najrelevantnije aktere i sustave relevantne za održivost upravljanja destinacijom. Povodom toga, važan dio tečaja su intervjui sa stručnjacima koji su podijelili svoja znanja i iskustva o održivom turizmu. 

 

Zamjenica Tepšić je u toj prigodi ukazala na iskustva i izazove Dubrovnika na putu prema trajnoj održivosti.

 

Osim zamjenice Tepšić, izlagalo je još 25 stručnjaka iz 13 zemalja: Španjolske, Švicarske, Austrije, Nizozemske, Finske, Njemačke, Australije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Grčke, Južne Koreje, Indonezije, Svetog Kristofora i Nevisa. 

 

Inače, Online akademiju turizma pokrenuli su IE sveučilište i Svjetska turistička organizacija, a radi se o platformi koja nudi raznovrsne besplatne tečajeve vezane uz sektor turizma, usredotočujući se na izazove poput globalizacije, digitalne revolucije i održivosti.