Zamjenica gradonačelnika Tepšić primila otpravnika poslova veleposlanstva Australije

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primila je danas otpravnika poslova veleposlanstva Australije Andreu Biggija.

 

Otpravnik poslova Biggi u Dubrovniku boravi povodom obilježavanja Dana Grada i sutrašnje tradicionalne svečane proslave Feste sv. Vlaha.

 

Zamjenica Tepšić u ovoj je prigodi izrazila zadovoljstvo zbog današnjeg susreta, iskazavši pritom otpravniku poslova Australije Andreu Biggiju dobrodošlicu u Grad.

 

Ovom je prilikom zamjenica predstavila brojne projekte koji se provode na dubrovačkom području a povezani su s turističkim sektorom. Strateški projekt “Respect The City” i novu inicijativu usmjerenu prema digitalnim nomadima glavne su teme o kojima se govorilo, a zamjenica je istaknula kako navedena dva projekta mogu znatno doprinjeti budućem pozicioniranju Dubrovnik na turističkom tržištu.

 

Također, na današnjem susretu govorilo se i o trenutnoj situaciji s pandemijom, kao i posjetiteljima iz Australije koji svake godine u velikom broju posjete Jadransku obalu i Dubrovnik.

 

Otpravnik poslova Biggi iskazao je interes za gospodarskom suradnjom te povezivanjem s australskim regijama u kontekstu vodnog gospodarstva i gospodarenja otpadom.

 

Stoga je zamjenica Tepšić predstavila jedan od kapitalnih projekata gradske uprave “Aglomeraciju Dubrovnik” kojim će se osigurati razvoj vodno – komunalne infrastrukture i podignuti kvaliteta života svih stanovnika.

 

lijevo
desno