Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić na otvorenju 12. turnira za mlade nade "Tomo Udovičić"

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je u utorak na gradskom bazenu u Gružu na otvorenju međunarodnog vaterpolskog turnira „TOMO 2024“ koji se u našem gradu održava do 7. travnja.

 

Ovaj prestižni turnir namijenjen djeci do 14 godina u dvije kategorije (U-12 I U-14), a organiziran je u spomen na trenera Toma Udovičića. Okuplja više od 1100 mladih vaterpolista iz 13 zemalja, a na rasporedu je rekordan broj od 228 utakmica.

 

Zamjenica Tepšić rekla je kako Grad Dubrovnik snažno i kontinuirano podupire organizaciju sportskih natjecanja koja organiziraju njegovi klubovi i sportske udruge. –„Istovremeno, težimo unaprjeđenju nacionalne i međunarodne sportske promocije Dubrovnika, a TOMO TOURNAMENT spaja najbolje od naših stremljenja –  promociju mladih sportaša, poticanje izvrsnosti, ali i izgradnju brenda Dubrovnika kao sportske destinacije“, poručila je.

 

Turnir "Tomo 2023" otvorio je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić.

 

“TOMO 2024” je već 12. po redu turnir koji organizira Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje. Mnoge svjetske vaterpolske zvijezde su započele svoje karijere na ovom turniru, a očekuje se da će i ove godine donijeti nova otkrića talentiranih mladih igrača. Među prethodnim sudionicima “TOMO” turnira, koji su kasnije postali poznate vaterpolske zvijezde, nalaze se Jerko Jurlina (vratara Mladosti), Unai Aguirre (vratara španjolske reprezentacije), Latica Medvešek (vratarica hrvatske vaterpolske reprezentacije), Thomas Vernoux (centar Francuske reprezentacije), Filip Kržić (svjetski i europski prvak)…

 

Sve utakmice turnira TOMO 2024 bit će dostupne za praćenje uživo putem live streama na službenoj YouTube stranici. Također, bit će dostupan i live scoring putem linka koji omogućuje praćenje rezultata u stvarnom vremenu.

 


Detaljnije sve informacije možete naći na službenoj web stranici TOMO turnira, InstagramuFacebooku i Tik Toku.

lijevo
desno