Za studiju održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta osigurana sredstva Ministarstva turizma

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić potpisala je danas u Ministarstvu turizma Republike Hrvatske Ugovor o sufinanciranju sukladno uvjetima i kriterijima Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini.

 

Na temelju sklopljenog ugovora Ministarstvo turizma će sudjelovati u projektu „Izrada studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom Grada Dubrovnika“, i to sredstvima u iznosu do 100 tisuća kuna, što čini 80 posto potrebnih sredstava za realizaciju projekta. 

 

Naime, Grad Dubrovnik je na navedeni Program Ministarstva prijavio projekt „Izrada studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom Grada Dubrovnika“ u ukupnoj vrijednosti od 123.500,00 kuna, a sukladno propozicijama Programa, Ministarstvo sufinancira do 90% prihvatljivih troškova projekta.

 

Sredstva koja će Grad za realizaciju projekta izdvojiti iz Proračuna iznose 23.500 kuna.

 

Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini otvoren je krajem travanja, a zatvoren 28. lipnja 2019. godine. Sredstva za potpore namijenjena županijama, gradovima i općinama, između ostaloga i za izradu studija održivosti ili studija upravljanja kvalitetom, osigurana su u Fondu za razvoj turizma, odnosno u Državnom proračunu. 

lijevo
desno